KN95

In het kader van de huidige COVID problematiek wordt aan hulpverleners geadviseerd om zichzelf te beschermen met een masker wat minstens de kwalificatie van KN95 heeft.

Waarom een KN95 masker

KN95 is een typeaanduiding voor mondkapjes die meer dan 95% stofdeeltjes, pollen, micro-organismen en luchtvervuiling tegenhouden en staat gelijk aan de Nederlandse mondkapjes met typeaanduiding FFP-2. De KN95 mondkapjes zijn getest volgens het protocol voor FFP2 maskers en hebben hier geldige certificaten voor gekregen.

Onze KN95 maskers

Onze maskers zijn van een topkwaliteit, men kan er bijvoorbeeld gemakkelijker door ademen dan door een standaardmasker. De binnenkant is van katoen er zorgt voor een zachter gevoel op de huid. De verstelbare neusklem zorgt voor een comfortabele pasvorm. Het gezicht wordt aan vier zijden omsloten er voorkomt zo dat ongefilterde lucht ingeademd kan worden.

Typeaanduiding:

  • 5-laags mondkapje met bewezen filtering
  • CE-gecertificeerd
  • Verpakt per stuk
  • Goede pasvorm en metalen neusclip aanwezig aan binnenkant van masker waardoor masker ook ideaal is voor laser-ontharingsbehandelingen.

Specificaties

MerkJKW
Certificering2626-2019 (Chinees), …… (FDA)
Filtercapaciteit95%
Materiaal2 niet-geweven lagen, 2 smeltgeblazen lagen, 1 hete lucht katoenlaag;
Productie jaar2020
Flowrate 85L / min
Ademhalingsweerstand Druk≤ 250 Pa
KlasseKN95, niet medisch

​- wp: paragraaf ->

KN95-maskers moeten idealiter na elk gebruik worden weggegooid, vooral na contact met gevaarlijke materialen of na aerosolisatieprocessen. Het moet ook worden weggegooid als het beschadigd of vervormd is, niet langer een effectieve afdichting vormt, als het gezicht nat of zichtbaar vuil wordt, als het moeilijk wordt om te ademen, of als het is besmet met bloed, afscheidingen van de luchtwegen of neus, of andere lichaamsvloeistoffen.

De productprestatienorm 2626-2019 voor de mond- en neusmaskers KN95, KP95 (FFP2) en KN100, KP100 (FFP3) komt overeen met EN 149: 2001 + A1: 2009 door de Nederlanders. Onze mondmaskers voldoen aan deze norm 2626-2019.

Vanaf 25 mei geldt een btw-tarief van 0% voor mondmaskers in Nederland. Deze KN95 mondmaskers zijn CE gecertificeerd door de FDA (Food and Drug Administration USA).

Felicitaties aan het Artsenbureau Huisartsenpraktijk De Gele Lis in Nederland voor het winnen van de extra 10% KN95-maskers voor de maand januari.